Šest Vran


Žádný slzy, žádný funus

Šest vran je další z povedených kousků. Pokud vám tahle kniha unikla, měli byste to urychleně napravit, protože tahle kniha se do vás zakousne a nepustí vás dokud nedočtete poslední písmeno.

Děj se odehrává ve smyšleném světě, který je inspirován carským Ruskem. Šest mladých vyvrhelů společnosti dostává  nemožný úkol a za splnění úkolu mají slíbenou fůru peněz. Tak bych vám to nastínila. Šest hlavních postav, šest záporáků. Máme tu Kaze, vedoucího skupiny, kluk co tahá nápady jako esa z rukávu, mozek celé akce. Inej, tichá, smrtící, zná všechna tajemství. Nina, zbloudilá griša, hojička (Pokud jste četli od autora knihu griša, jistě vám nemusím vysvětlovat, co to znamená.) Jasper, mistrovský odstřelovač, co má až příliš velkou zálibu v hazardu. Matthias, odpadlík, co chce všechny spíš zabít, než jim pomoct. A nakonec Wylan, mladý syn obchodníka co umí ohromit výbušninami.

Knihu bych doporučila a hodnotím ji pěti *. Líbilo se mi, že tahle kniha konečně není o dávno zapomenutých královnách, nebo postavách z proroctví, nebo dívkách, které omylem odhalí své schopnosti. Konečně je tu nabušená fantasy se záporákama, kteří si vás však okamžitě získají. Musím ocenit propracovanost děje a taky detaily v knize (mapy!). Oceňuji taky Kazovy nápady jak se dostat ze všech těch průšvihů. Zvraty a překvapení hrály důležitou roli. Rozhodně si počkám na další díl. Obálka a celkové provedení knihy je taky velmi krásně řešeno, obvzlášť černé okraje knihy, ty se mi velmi líbí. Nerada bych prozrazovala zápletky a tajemství téhle knihy, takže zbytek hodnocení nechávám na vás. Každopádně nelituji peněz, které jsem do tohohle díla vložila.

Komentáře

  1. Šest vran asi není úplně kniha pro mě, ale nikdy neříkej nikdy. :-)
    Super recenze. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taktéž knihu hodnotím pěti hvězdičkami. :) Je to opravdu povedený příběh. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat